Nervös inför imorgon

Imorrn kommer Gunnar. Jag börjar bli nervös, har ju haft katt typ jämt men hur tar man egentligen hand om en katt på riktigt? Det är säkert inte svårt alls men mamma har ju alltid tagit hand om Milla och Tova mest. Så de har mest funnits där, kurrat i knät och tiggt mat ibland.
Nu ska jag ha en egen katt, inomhus. Ska man bada katten? Bits han? Jag känner ju honom inte ens...Huu. Får se hur det går.

Jag fick förresten en blomma förra helgen, en Benjaminfikus som farmor har haft i sin lägenhet men som blivit för stor.
Den var alldeles grön och fin när jag ställde den bredvis soffan och nu har den börjat vissna!!??  Jag fattar verkligen inte, jag har vattnat den två gånger men vissa blad har börjat gulna. Nån som vet hur man håller liv i blommor?
Vill ju inte ta död på den redan, blomman är typ den enda möbeln vi kommer ha i vårt vadagsrum på ett tag. På tisdag kommer Björn och hämtar våran soffa, fåtöljer och soffbord/fotpall. Då blir det tomt tills vi hittar en ny soffa och soffbord.
Nu har vi svarta skinnmöbler, men de är för stora för denna lägenhet, och för mörka så nu ska vi ha en soffa, som är ljusare. Brun eller beige. Och så ett fint bord till det. Blir nog helt strålande!

Nu ska jag och Andy mysa framför en film. Jag kommer somna på en gång känns det som.
Förresten. Har ni inte sett filmen Twilight så MÅSTE ni se den! Jag har sett den två gånger på bio och den är helt underbart bra!!

God natt!

Kommentarer
Postat av: Mor

Klart att katter bits!! De kissar, bajsar och klöser på skinnmöbler också. Men om du ska bada den där katten, är det bäst att du lägger den i en plastkasse först. Annars kan ögonen följa med vattnet ut i avloppet när de ploppar ur huvudet på den av skräck!!



Skötsel av Benjaminfikus

Ficus benjamina

2006





Grönska i hemmet ger lugn i sinnet och de riktigt stora växterna kan dessutom användas som rumsavdelare. En växt som kan bli mycket stor är fikusen. För att behålla storleken och en vacker form på de större exemplaren kan de beskäras, detta görs på våren.



Tänk på att vintern är viloperiod för fikusen, och om växten flyttas under denna period kan den tappa sina blad. För att få fikusen att trivas, duscha bladen ofta!



Namn: Benjaminfikus (Ficus benjamina)



Familj: Moraceae, mullbärsväxter.



Beskrivning: Ficus - lat. fikonträd

benjamina - eng. aromatisk kåda.



Ursprung: Indien, SÖ Asien – NÖ Australien.



Placering: Så ljust som möjligt men skyddas mot stark sol. Den trivs bäst i rumstemperatur, men på vintern kan temperaturen gärna vara lite lägre, dock inte under 16°C.



Egenskaper: Växten kan böjas och formas i stort sett helt efter eget behag.



Sorter: En vanlig sort är 'Exotica' som har långa, tunna grenar, 'Natascha' har små blad och ett kompakt växtsätt och 'Starlight' är en tålig sort med vitbrokiga blad. 'Barok' har gröna blad som krullar sig.



Skötsel: Benjaminfikusen vattnas så att jorden blir ordentligt blöt. Innan nästa bevattningsomgång ska jorden torka upp, men inte torka ut, uttorkning ökar risken för spinnangrepp. Näring ges en gång i veckan från vår till höst, under vinterhalvåret en gång i månaden. Bladen bör duschas ofta. Eventuell omplantering sker på våren och stora plantor kan beskäras. Bladen kan falla av om man flyttar på växten eller under viloperioden. Mindre vatten behövs under viloperioden.



2008-12-08 @ 13:27:52
Postat av: Lovisa

Ja han måste badas och ett råd är att göra det rätt ofta för annars blir det jobbigare för dig/er. Sen när han är badad måste han fönas tills han blir torr, det brukar vi göra på strykbrädan. =)

Ett till råd är att inte köpa en tygsoffa som han kan klösa på. Doris och Melker har klöst sönder våran soffa som är helt förstörd och endast 1 år. Det dumma med tygsoffa är att dem liknar klösbrädan.



Du måste också vara noga med att torka ögonen för om det rinner ur dom kan han bli inflammerad nedanför och på sidorna av nosen.



Lite tips och råd från mig! =)

Gunnar kommer att älska dig!

puss å kram

2008-12-08 @ 21:46:32
URL: http://lollolovisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0