bilder från resan. del 1

Jag lovade juatt lägga upp lite bilder. vi tog sjukt många men har försökt plocka ut de bästa. BIlderna kommer i två delar. Först denna del med lite blandat från stranden och hotellet.. sen kommer bilder från våran övernattningsresa till georgtown.. inte idag. sen :)






Vi kom fram till hotellet på måndag eftermiddag och fick det översta rummet som var helt okej.. men det låg så att man hörde all trafik utanför och därför ville vi bya rum.. så då fick vi ett undangömt rum längst bort på hotellområdet.. det var skitskabbigt men med lite myggnät blev det ändå ok.


första kvällen åt jag en helskum förrätt. helfriterade räkor. man skulle ta bort huvudet och käka resten av räkan.. med ben och allt. det var rätt otäckt tyckte vi.








det blev många timmar på stranden... vi träffade en jättegullig tjej som var höggravid och som sålde frukttallrikar. så varje morgon gick vi till henne och fick en stor tallrik frukt. melon, kokos, banan, ananas, grape och papaya. var så himla gott.
Vågorna var ofta ganskla stora och vattnet var inte speciellt fint, men det var lagom temperatur och lagom salt vattnet.








när jag fick bestämma låg vi vid poolen, där fanns det inga fiskar och äckliga halvdjur. där blev vi även lämnade ifred från alla "bumpsters" som vill hjälpa till med allt, sälja allt, prata hela tiden.. osv. vi kunde inte ens ta en promenad. eller jo det kuknde vi men vi kunde aldrig prata med varandra. helatiden försökte vi bli av ,ed dessa dryga killar, men det gick verklgien inte. så poolen var ett bra ställe om vi ville läsa, lyssna på musik eller umgås.
jag testade på lite kullerbyttor :)



en SJUKT stor sköldpadda krälade omkring på hotellområdet. Han var nästan en halvmeter lång. så himla söt!!!
på hotellområdet fanns också en döv hund, en miljon katter som var så smala att jag inte förstår hur de kunde stå upp. så fanns det också apor.


En bäbisapa som jag var lite rädd för. dagen efter fick vi veta att en man blivit biten av apans mamma när han försökte mata dem. aporna har som huggtänder och han hade två hål i vaden, som ett vampyrbett ungefär.




Vi fick bild på det gambia är känt för. En tjockisbritt som köpt en ashet manhora. de låg där och hon kuttrade på medan han mest låg och var snygg. hon bjöd honom på mat och dryck.
en gambian har en ,edelinkomst på ca 700 svenska kronor per månad och denna kille får ca 500 kr för en vecka!!? så i gambia tjänar säkert de bäst av alla. hemskt!






detta kryp är nog det äckligaste jag sett. den kröp omkring på stranden,, precis vid vattnet och den var så stor.




såhär såg våra dagar ut. :)
Vi vaknade runt åtta, låg i sängen en stund innan vi gick ut och åt frukost, sen la vi oss på stranden där vi solade, badade, borstade sand, sa "no thanks" till alla dryga gambianer, pratade med Jai(den gravida tjejjen), pillade oss i naveln, åt lunch, sov..  eller så var vi vid poolen och gjorde typ samma sak. på kvällen spelade vi kort, skrattade, åt mat, försökte hitta ett gott vin, men det gick inte. allt var vidrigt. sen somnade vi runt 21.
en riktigt slapp semester. men turen till georgtown var mycket mer händelserik!! :)



morning

har sovir dåligt inatt. Är så himla trött nu men nu är det dags för skola.
I morgon kommer Jennie från Ludvika för att sova över en natt hos oss så vi passar på att köra en utgång med några härliga ludvikabor plus några fler söta tjejor.

ha en bra dag!

Fucking paradise hotel

Jag hatar paradise hotel! Det måste vara det sämsta som visas på tv och borde förbjudas! Pinsamma männiksor hela högen. Brevid mig sitter Carla och lyser som en sol åt detta fantastiska tvpogram!! Plus att hon äter sjukt äcklga kinagodisar.

Jag låter lite småbitter, men det är jag inte. :)
Har lagat köttfärsås idag, badat och äter nu färsk ananas. Gott!!

Psykiatrin har börjat och det är ganska mycket vi ska hinna med under den kursen så det blir mycket plugg.
Saknar mig älskling och imorrn ska jag köpa julklappar till mina systrar ! :)

ska vi äta lite brunsås?

"Ska vi äta lite brunsås?" undrar Andreas från köket. Han är på jakt efter mat i våra tomma skåp..
Vi brukar alltid ha mat hemma. Alltid. Men nu vet jag inte vad som hänt.. fast jag blivit student så har vi nog aldrg äta så mycket hämtmat som vi gjort den senaste tiden. I kylen och i skåpen är det verkligen tomt. Lite pastasnäckor, möjligtvis en rutten lök och så brunsås såklart. Kanske kan bli nåt? Nää
Vi måste handla idag. Vi kan fan inte äta brunsås till mat!!



Ja just ja, vi har varit i Gambia också.. :) Kom hem inatt och jag är helt slut nu så bilderna och reseberättelsen kommer till helgen. Ska handla och slappa idag och imorgon blir det Hudik!

Hejdå

ont om tid

Hemma från Hudiksvall igen. Veckan har bestått av skola där vi redovisade våra fördjupningsarbeten. Det gick bra och det känns skönt!
det har varit riktigt kallt uppe i hudik och det är mysigt när man får klä på sig lite varmare kläder!









eftersom det var sista dagen på psykologikursen gav vi våran söta lärare lite kexchoklad som hon älskar och så hade nina i klassen skrivit en jättebra dikt!

Igår hade jag myskväll med Mikaela, vi drack vin och pratade gamla minnen och idag ska jag på stan, sen plugga och bio. Hinner inte blogga.

hej


fattig:(

Usch! Det är inte kul att vara student och fattig.
När jag kom till Hudik idag fick jag en påminelse på hyran som jag trott jag betalt så nu finns de inte många kronor kvar :(

tog vaccin idag. mot gula febern och hepatit a och b plus att vi fick recept på malariatabletter. så nu kan vi åka utan att bli sjuka!! :)

Nu, plugg.

PHUU

Äntligen klar med mitt fördjupningsarbete!!

Idag har varit en mycket produktiv dag med plugg, träning, handling.
Nu är det dags för mat. tror det blir sushi :) Om Andreas orkar slita sig från jobbet.

Gambia

Idag firar jag och Andreas att vi varit tillsammans i två år och sex månader. Inte så mycket att fira tycker vissa(mamma) :P Men jag och Andreas gillar sånt här. Vi(Andreas) fixar rosor å sånt där gull varje månad och jag blir alltid lika glad . Måste oxå komma ihåg våra hjärtedagar!

Imorse vaknade jag tidigt och ville genast plocka fram mina paket till honom.. men Andreas ville sova lääänge. Skitdrygt! Tillslut sod jag inte ut mer utan packade upp min sovande sjuka pojkvän och gav honom mina två paket! Han fick en grå mössa från Frank Dandy och en bok med en massa logiska tankenötter.
Jag fick ett litet litet paket och där i låg en flygadapter som jag inte vet nå hur den fungerar men det var i kuvertet som den riktiga presenten fanns.
En solresa!! :) Till Gambia! :):) Hur underbart är inte de? Nästa helg tror jag att vi åker och det ska bli så skönt!! Det blir sol och bad och krokodilsafarin och mahognyskogsturer..!


Gambia är ett pluttland och ett av de minsta i Afrika och de lever typ på att exportera jordnötter! :)




Hotellet tror jag heter Bakotu hotell & apartment och är inte speciellt lyxit men vad gör det?
Det springer omkring apor  och finns stora kryp och ormar :S Jag kommer va skiträrädd!





Jag har världens bästa pojkvän!! :)

Nu, dax för lite pasta, sen ner till biblioteket och kolla efter en bok, träning och sedan möte med Dino för att jag sedan ska kunna göra klart mitt fördjupningsarbete!


heellloooo

Denna dag har varit riktigt seg.. men jag har lyckats koncetrera mig bra faktiskt och det känns skönt!
har snrt skrivit klart fördjupningsarbete, tack vare att underbara Dino hittade dokumentären i son dator och brände ut den till mig.
Min panik försvann i ett vips och det tackar jag för!

Vill träna idag, men jag är som sagt för lat för att gå dit själv.. :( Vafan ska man göra då? Kan nån komma å dra mig i håret eller nåt..?

Dagens mat har sett ut såhär:
Frukost- en smörgås och ett glas mjölk
Lunch..?- Popcorn och vatten

Nää.. inge bra. Vi frostade av frysen igår och nu har vi inge mat. Jag är hungrig.. what to do?
ska gå å koka thè.


Panik

Jag vaknade sex i morse och fick redan då panik över allt plugg jag har framför mig.
Om inte filmen jag beställt kommer på tisdag har jag ett sort problem.. Då får ja sringa ner till biblioteket och skriva allmänt om flyktingbarn.. men känns inte bra!
Nu sitter jag med hemtentan och skriver.. men ja ni vet hur det är. Jag hittar så mycket annat som är viktigt. Läsa bloggar, laga mat, städa, vattna blommorna, läsa bok.. Aldrig har man så fint hemma som när man måsta plugga!

Nä, dax att fortsätta!

saknad

fastnade i vårat bildarkiv.. å såg en massa bilder på Alice. Saknar henne jämt.. men nu blev det extra mycket.
Kära lillasyster. Kom hem till Sverige och kramas!!





Jag är lat

Jag måste göra något åt min lathet. Och min disiplin.
Vaknade i morse kl åtta, drog på mig kläder, packade min träningsväska och såg fram emot att träna lite senare idag.. Var på riktigt glatt humör!


Jag blir genomskinlig på hösten/vintern.. kanske man borde sola!


träffade johanna(som inte vill synas) och åt frukost på norrlands nation. 30kr och få fick man äta hur mycket som helst. Riktigt mysigt, det är inte ofta man går ut för att äta frukost. Vi hade jättetrevligt. så länge sen jag träffade henne!




vädret är inte det bästa idag, kallt, blött och lerigt. men  vissa träd är fortfarande vackra!
Efter frukosten skulle jag gå till gymet med Kristina, men då hennes vovve PomPom är lite deppig så ställde hon in och då gick inte jag heller. Det är DÅ DÅLIGT av mig. Men jag orkar verkligen inte gå dit och träna själv för jag tycker att det är så fruktansvärt tråkigt!!!

ska sätta mig och plugga nu. Ska skriva klart fråga tre.. Reflektera kring olika ostringsmodeller/metoder. Det är svårt. jag är dålig på att reflektera. tyvärr.

Ikväll blir de middag med erika å johanna. Sen kanske en lugn utgång.. får se.

ha de gött hej


Plugg hela dagen lång

Åkte till Hudik igår för att va i skolan i tre timmar. Det var BRA att jag åkte dit, fast jag inte trodde de först. Lyssnade på redovisningar om uppfostringsmetoder och det var jätteintressant. Sedan var det roligt att träffa klassen igen:)
MIn lärare gav mig ett extra abete eftersom jag varit sjuk. Det hade jag räknat med men blev sjukt stressad nu.
Har precis gjort klart det lilla arbetet. Om Louise Hallins uppfostringsmetoder. JAg gjorde arbetet från programmet som sänds på 2:an. "Ett fall för Louise" och det blev faktiskt bra. Serien verkar bra så det tycker jag ni ska kolla på. De tre första ligger ute på webben. svt.se

Jag har försökt strukturera upp allt idag, men det är lika mycket kaos som alltid. Om andreas skulle komma hem nu skulle han rynka på pannan som han gör när jag gör något han inte gillar. Ska städa upp innan han kommer hem :) MIn kalender är föresten full i saker att göra. Var länge sedan jag hade ett sånt här shema å jag gillar det :)


måste gå tillbaka till anteckningar jag gjort under lektionerna. Är glad att jag skriver allt. Några i klassen komenterar att jag skriver för mycket.. men nu är jag glad för det!


ska börja med hemtentamen nu. Det sista arbetet i kursen där allt kommer tillbaka. Detta arbete kommer ta tid :S



Biologiska perspektivet.





Myskläder och spotify är ett måste när jag pluggar.


HAde velat börja med mit fördjupningsarbete nu.. men har beställt en dokumentär från svt och den kommer komma till karolina redeviva, som är något slags studentbibliotek på tisdag.. å arbete ska va klart på onsdag morgon.. ??!! Huu.. men de får lösa sig på något sätt. Ska skriva om flyktingbarn och min vän och hans bror var med i en dokumentär som jag ska ha som källa. Hoppas den kommer bara!

Nu ska ja börja me hemtentan, sen ikväll blir de förhoppningsvis Bullit me rara Sarah å hennes syster + kompis.
Andreas ska oxå dit så ja ska sitta å kasta pussar på honom hela kvällen! =)


Helgen i bilder

Sådär.. nu är jag tillbaka i Uppsala igen efter en jättemysig helg hemma i Ludvika!
Jag och Andreas åkte i fredags direkt hem till Enkursarna där jag äntligen fick se Katrins lilla plutt Aidan.

Han var som jag trodde den sötaste jag sett, men mådde tyvärr inte så bra på kvällen. Ont i magen:( Så de var mest gnäll, men vi fick faktiskt se att han kunde skratta. Sötplutten!!


Mamma Katrin och Aidan.
Var så roligt att träffa Katrin oxå. Saknar henne jämt.. Tycker du ska flytta hem ifrån England nu!
Vi åt pizza och kollade på film och hade det trevligt ända tills hälften av oss sov på soffan :)


Lördagen vaknade vi, åt frukost och åkte sedan till borlänge för att köpa ansiktsfärg som vi skulle använda på kvällen. Hade helt glömt bort att det var röd dag så hela Ludvika var ju stängt. I Borlänge köpte Andreas en varm och fin mössa till mig som jag blev blixtförälskad i :)


Hemma igen, då gick jag, mamma och Benne till kyrkogården där vi tände ljus på gravar.


det är så mysigt att gå där när det är mörkt och alla gravar är upplysta av ljus och marshaller(stavas?)

När vi kom hem därifrån åt vi jättegod middag, färsk regnbåge med pressad potatis och romsås. Det var fullt hus med familjen, Zandra och systrarana Enkurs + Aidan. KAtrin och Anja skulle med oss ut och moster MArie var på hundkurs så mamma fick äran att vara barnvakt åt Aidan över natten. Hon var nöjdast i världen just då och trots matproblem så gick det kalas :)


Alva, Jag och Zandra utklädda, målade och klara. Vi var döda gudinnor, Hades fruar eller vad alla ville kalla det..
Folk jag träffade på krogen kände inte igen mig överhuvudtaget.

 


Katrin var djävul och försöke se ond ut :)


Här lyckas hon lite bättre. Anja sprejade mitt hår med vitsprej men det blev typ grått och skitäckligt


systrar, djävul och ängeln Anja


Hon ville också vara lite otäck så hon fick en blodtår som sved i ögat men som fakiskt blev bra!


glada zandra och alva :)
Vi hade jätteroligt hemma hos Stafen med knäppa kort, mjölkfyllda bröst och massa skratt!! =)
Väl ute på krogen blev allt tråkigt. Jag och Katrin kände oss som två tanter bland alla 17-18 åringar som skrek, skolgs och spydde på golven så vi åkte hem ganska tidigt , duschade och gick å la oss.
Nästa morgon blev det lungt med frukost och pussar på Aidan.

Måndagen hann jag med en massa på. Hälsade på mormor och morfar där jag fick låna mormors gitarr. Sedan åkte jag hem till Katrin och sa hejdå till henne,Aidan och Anja innan jag åkte till stan och åt lunch med Lovisa. Vi åt på coco thai och det var riktigt gott. Sedan gick vi en sväng på stan. Så mysigt att träffa henne. Vi ses alldelles för sällan!

Nu är det tisdag och jag sitter i soffan och ska skriva reflektioner om en massa arbeten. tycker det är jättesvårt eftersom jag inte var med på redovisningarna utan bara har en massa text som tyävrr inte är bra skriven :(
jaja, inge gnäll! nu ska ja plugga.


RSS 2.0