Första arbetet klart

Phuuu!! Har verklien glömt hur drygt det är att sitta med ett arbete, som dessutom är riktigt tråkigt. Ordbajseri måste jag bli bättre på om jag ska fixa denna utbildning!
Jag är inte nöjd, alls.. men jag är klar och det känns helt underbart! :D

Nu tinar jag kyckling och lyssnar på takidas nya album. sitter me brillorna på fortfarande men ska efter jag ätit ta tag i denna dag.
Ikväll ska jag ut och promenera med sötElin men innan vet jag inte riktigt. Tvätta :(


Gunnar har blivit en riktigt olydig katt som kissar och bajsar utanför lådan varje dag och lyckas alltid skvätta ner något eller trampa i det som han sedan går runt med överallt. det är nästan ett heltidsjobb.. Jag blir galen. FY på hans tass!!
Det var en famiklj här i lördags och kollade på katterna, de verkar jättebra och ska testa om det fungerar att de flyttar dit. Hoppas verkligen det! Så Gunnar blir glad igen när han får vara ute varje dag.


Helgen har varit mysig.
I lördags var jag och Andreas för att kolla på när Patrik körde cross. Jag trodde att det skulle bli hur trist som helst men solen sken, vi hade ballerinakakor och Patrik var grym, så det blev faktiskt riktigt lyckat! :)

Det var en himla massa skydd och kläder som skulle på innan det var dax för att hoppas på crossen


jag tyckte den delen nästan var roligast. Att se folk pyssla med saker är något som gör mig helt fast. Det kan vara när någon diskar, byter sängkläder, byter om, ritar, äter.. finns massor som intresserar mig :)


klart




såhär hoppade de omkring hela tiden. Runt runt på en lång bana.. det lät förskräckligt illa men jag det hisnade i magn på mig varenda gång patrik skulle hoppa!


Min snyggning solade sig i solen.
Fick av honom en till födelsedagspresent med. Biljetter till Cirque du soleil som var i går i globen.
Det var HELT SJUKT bra!!









Vi såg showen saltimbanco. Jag vet inte hur jag ska beskriva vad det var för något.. Akrobatik var det, de pratade ett låtsasspråk, tror jag och hade sjuka kostymer. De hoppade från trapetser, hängde i linor, cyklade på cyklar. De var så sjukt starka och duktiga. Synd var att man inte fick knäppa kort över huvudtaget. De de gjorde fick inte störas på något sätt och det förstår jag.
Om ni kan så försök se en circue du soleilshow. Det var riktigt häftigt.
Tack Andreas! :D

Dax för att börja med kycklingen nu.

ha en bra dag.

Uppsala igen

Så SJUKT skönt att vara i Uppsala. Älskar denna stad mer för varje vecka som går och att åka hit från Hudiksvall är de bästa jag vet. :)

Skolan är igång nu, har ett arbete att göra till på fredag. Ska skriva om ett eller två arbetsmiljöämne som är viktigt för mig.. tror ja ska skriva om bra ledarskap och trygghet på arbetsplatsen. Hoppas de blir nåt. Var ju ett tag sedan man satt med ett skolarbete. Får ordbajsa en del :)

Helgen ska oxå bestå av fest imorgon, kattvisning(har satt ut mina bäbisar på blocket =( ) städning, tvättning och mys med Andreas.

God natt

Födelsedag och skolans "riktiga" första dagen


Vaknade igår med frukost på sängen och världens sötaste sång av Andreas.
Fick öppna paket och fick en rosa kamera som jag velat ha så länge :) Tyckte när jag såg kameran först att den var ganska stor, eller att objektivet var väldigt stort men efter ha fotat hela dagen förstod jag att det är stort för att det är ett grymt bra objektiv. Tar jätefina bilder.. om man kan vill säga. jag kan inte, men jag kanske kan lära mig :)


Vi gick ner på stan en sväng, beställde ett skoskåp och en räkningshållare som ska få ordning på våra papper hemma. det är verkligen på tiden!
När vi gick där i de fina vädret ringde Andreas telefon och vi fick en till sak att fira så vi bestämde oss för att gå ut och äta innan mitt tåg gick kl 19.
Köpte förresten en tågbiljett från Uppsala-Hudiksvall för 418 kr.. =O FATTA så dyrt de är. Jag är student!!!??



Vi gick på hambergs som är en jättefin fiskresturang i Uppsala och beställde in champagne som vi skålade i och gratulerade varandra sen drack vi ett jättegott vitt vin som vi blev alldelles snurriga av


Skaldjursfat åt vi. Glömde fota innan vi började äta men det fanns massa gott på den. Räkor, musslor, pilgrimsmusslor, kungskrabba, hummer och tigerräkor. Till de var det bröd och aioli. Så otroligt gott det är med fick och skaldjur!!


Från resturangen till stationen åkte vi CYCKELtaxi. Haha, jag skrattade halvt ihjäl mig. En man cyklade oss fram mitt på gatan och det var så roligt. :) väl på tåget visade det sig att jag bokat biljetten den 17sept men konduktören var snäll så jag fick åka med ändå, tack och lov!!


Kommer hem till Hudik å Carla har då bakat kladdkaka å köpte kort med paket, fick ett jättefint armband. Sötnosen!




Nu kom jag hem från skolan för ett tag sedan.. Har haft en riktig dag idag, men lite grupparbeten och introduktioner.
Har ett häfte som ska läsas som jag sitter med nu. Jag är så sjukt trött, men de är bara att läsa på. Ska steka lite kyckling oxå och koka pasta till matlåda imorgon. Idag ska vi ut å äta på tre bocka som är någon pub här där man får en pubmacka för 25kr och en öl för lika mycket. Perfekt när man är fattig som mig :)

Ha en skön dag och tack för alla grattis igår =)



Myskväll

Är äntligen frisk. Så himla skönt!! De är konstigt att man varenda gång blir sjuk kommerpå att man alltid glömt hur jobbigt det är att ha feber. Hela kroppen värker och allt är bara jobbigt. Att vara frisk är guld värt :)

Ikväll ska jag å Andreas laga god middag, blir något med fisk och sedan bananasplit. Mumsigt.
Jag fyller år imorgon så vi hade tänkt göra det imorgonkväll men nu måste jag åka till Hudik imon ändå så de går inte. Vi firar också en rolig sak som hände Andreas idag, men vad det är får vara osagt. Roligt att få fira iallafall.

Har tvättat fönstren i vardagsrummet idag. Jag har tänkt att jag ska göra det i typ ett år..??!!! men det har inte blivit av för jag trodde de skulle vara svårt.. Nu tog jag bara sån fönsterputs i flaska och hushållspapper och det tog under fem minuter. Haha. Så värt :)
Sovrumsfönstren får väl vänta ett år till..

nu ska jag hoppas in i duschen.


puss älskling :P


:)

Jag är så glad!
Jag är så kär :)
Och jag är snart frisk :D


Nu ska jag mysa ner mig med min Andreas.
Sov gott


ÄLskar att vara hemma

Nu sitter jag i min säng hemma i Uppsala å myser. Det är så SKÖNT att vara hemma.
Turen i Hassela med klassen var riktigt rolig, dagen började kl 8 och vi åkte då buss en timme tills vi kom till nå vildmarksgrejs. Där gjorde vi en massa samarbetsövningar och pratade en massa i gruppen för att lära känna varndra.
Samarbetsövningarna var riktigt bitiga och allt vi gjorde var planerat i detalj. Det var riktigt coolt. På natten sov vi i något slags skogshus med en stor eld i mitten, så fick vi göra vår egen middag, det blev kålbullar och göra frukost dan efter innan vi gick tillbaka till samlingsstället.

Två dagar med klassen och jag tycker vi redan känner varandra! :) Har lärt mig fler namn på två dagar än vad jag någonsin tidigare gjort och har träffat massa sköna människor:)


Det fanns massor av små bäckar och vattendrag där vi var. Denna bäck var där vi skulle sova, v fick gå tre kilometer och hamnade i en sagobok. Det var jättemysigt!


Vedboden


Bastu och badtummor som låg nere vid bäcken. Tyvärr fick vi inte använda det :(


I kullen ni ser bakom var vårt hus. Runt elden där innen var det upbyggt så man kunde lägga ut renfällar och liggunderlagen.


En flugsvamp



KOm hem till Uppsala igår, åkte tillsammans med en tjej i klassen som åxå bor i uppsala och hon verkar hur skönt som helst.
Hade feber när jag kom hem å mådde piss men att somna på Andreas arm var helt underbart!! :)

Idag har vi slappat hela dan.. kollat film å ätit frukost i sängen, varit på stan en snabbis å kollat efter lite saker och nu ska vi bara vara hemma resten av dagen. Min feber är borta men Andreas har börjat må dåligt nu. Stackars plutt!


Saknad..

Min Andreas saknas mig här i Hudiksvall.
Glada Hudik hade varit mycket gladare om det inte hade varit så att jag saknar honom så otroligt mycket!
Jag trivs bra här, bättre än jag trodde, men såhär på kvällskvisten kommer det tunga i kroppen och jag skulle helst vilja åka hem till min prins!


 

 


Första skoldagen klar

Vaknade vid 10 och jag kände mig inte alls frisk. Men vad ska man göra? In i duschen å sen gjorde vi oss klara och gick till skolan.
Helt plötsligt är vi hela klassen, tror vi är runt 30 personer. Ganska många är äldre, men vi blev indelade i studiegrupper och jag blev grupp 4, där 4 till personer som bara bor här på halvtid är med. Jag och Carla å så en tjej som är från uppsala som är lika gammal som mig och en kille från västerås som är ett år äldre. Sedan är det en tjej till, men som jag inte hann prata något med. Detta kommer bli så kul=)

Det kom som en chock när vi fick en packningslista. Det innehåller sovsäck, liggunderlag, stövlar, regnkläder, kåsa, plasttallrikar å såna saker. Hade ju varit frid å fröjd om det inte vore så att vi åker imorgon bitti klockan 08.00.. ??!!! Jag har ju inga saker här uppe. Dumt planerat tycker jag. Många i klassen blev arga.
Men nu har vi varit å handlat på jysk å dollarstore. Vi ska til lett äventyrscenter i Hassla tror ja de heter. Ska bli spännande, hoppas jag blir frisk bara!

Ska sova lite nu

nervös inför skolstart

Imorgon börjar jag.. klockan 13.00 ska vi vara i skolan och jag är nervös nu.
För det första sitter jag här med feber och skulle göra vad som helst för att den skulle försvinna tills imorrn, känns sådär att gå dit sjuk. Tänk om jag har svinis? Kanske att jag smittar någon stackars person som ligger i riskzoonen..? jag dör knappast av sjukan, men skulle vara fruktansvärt om jag tar fel person i hand eller nåt. Får vara en otrevlig person imorgon å sträcka upp händerna i luftn om någon vill hälsa å säga "Rör ingen idag, jag kan ha svinis" . Kan man verkligen göra så?

För det andra vet jag inte alls vad jag ska ha på mig. Trodde när jag packade kläder hit att jag hade med mig mycket saker, men det hade jag inte nej. Kommer bli svårt.. å de kan sluta med att jag kopplar på hundögonen å går in till Carla :)
Tredje saken, hur ska man se ut i håret..?
Saker som man egentligen inte bryr sig speciellt mycket om blev helt plötsligt viktigt. Man vill ju att allt ska vara bra första dagen.
det jag ändå är mest nervös för är att få veta vilka jag ska plugga med i två år. Det kommer bli jättespännande att se !

Nu ska vi fixa kräftor å vitlöksbröd me aioli. Hoppas jag kan äta nåt.

Kräftor och feber

Jag och Carla låg vakna länge inatt och pratade en massa. Det är mycket man har att säga å berätta till en person man håller på att lära känna, vi skrattade så vi grinade och somnade inte förrän vid halv 4 tror jag.. vaknade i morse å känner mig sjuk :( har varit förkyld några dagar men idag känns det värre. Synd att de går åt fel håll. Börjar skolan imorrn och vill gärna vara pigg och kry då.

Solen skiner här i Hudiksvall och vi ska nog ta en promenad snart, tänkte ta en riktig powerwalk men det får bli en lite lugnare variant, inte så bra att köra slut på sig när man har feberkänslor i kroppen.
Ikväll ska vi äta kräftor med. Kräftor måste vara något av det godaste som finns :) En kompis till mig kom på att kräfftor är jättesnuskigt, eftersom de är asätare och han sa att han aldrig ska äta de mer.. Men vem bryr sig om en sån liten petitess när de är så gudomligt goda..?=) Kräftklor skulle jag nog seriöst kunna leva på.

Nä, nu ska jag kliva ur denna sackosäck och göra mig klar.


Lite bilder på lägenheten

Nu har dagen gått, oj så fort den gick. Känns som vi hunnit med en hel del, fast egentligen har vi bara varit på stan två timmar, lagat lax å potatismos och kollat på film.



Carla köpte rödhårfärg som jag gjorde slingor med.. eftersom det bara var en toning så visste vi inte hur vi skulle göra så vi körde med hushållspapper.


Carla var ashet :)


Mamma som vill ha bilder på mitt rum får dem nu.
Nedan kommer bilder från resten av lägenheten och som ni ser är det ganbska stor skillnad på "iordning-gjord-heten" :D Carla flyttade in en vecka innan mig och fixade å donade jättefint  men mitt rum är fortfarande tomt.. :( ganska trist faktiskt.. men de blir bättre.

min säng och skrivbord som jag förhoppningsvis kan sitta å plugga vid, annars får de åka ner i källaren.



japp, bättre än så blev det inte..




vardagsrummet och fönstret ut mot balkongen



vardagsrummet



våran fina balkong med morgonsol.



köket, men spenatstuvningsgolv. Jag SKA lära mig att älska det!



toa



toa



badkar



En trött Annie.


Jag längtar efter Andreas så de känns som jag ska gå sönder.
God natt.

Första måndagen i mitt nya liv.

Jag vet att jag är en riktig sopa på att skriva i denna blogg. Men jag tänkte att nu när jag flyttat till Hudiksvall, bor i en ny lägenhet med en nyfunnen vän och börjar skolan på onsdag kanske jag kan börja igen..? så alla ni.. typ två personer som läser måste förlåta mig å ge mig en sista chans :)

Jag skrev faktiskt dagbok varje kväll i flera år när jag var yngre, från jag var kanske 11-12 till jag var 17, och många säger att en blogg är väldigt lik en dagbok. Jag känner dock att en dagbok är ganska enormt mycket mer privat än en blogg. I mina dagböcker, som jag fortfarande har kvar skrev jag mest om alla killar jag var kär i. Det var kärlekslistor som ändrades varje dag och kompislistor som inte ändrades lika ofta. Sedan stod det om dumma tjejjer som var ihop med den killen jag var mest kär i för dagen.
En kärlekslista kunde se ut såhär:

1. TOBIAS REMES( han var under flera år nästan alltid på första plats)
2. Fredrik Remes
3. Daniel Remes( Han var mest med i början av min dagboksskrivande, för att jag inte såg skillnad på han å tobias, sedan blev han med på vännerlistan)
4. Jimmy Wålberg
5. Eddie

En kompislista:
1. Lovisa (fanns ingen som någonsin tog hennes plats)
2.Camilla
3.Katrin
4. Sanna...? Minns inte om ja skrev kompislistor när jag lärde känna henne men känner att hon hörde hit :)

Sådär.. nu har ja delat med mig lite privata saker från förr!
Idag gör jag inga kärlekslistor längre.. Jag har hittat min nummer 1 och behöver inga fler punkter på listan.
Att se tillbaka på listorna gör mig väldigt glad.
De flesta av personerna, både vänner å föredetta crushes finns på ett eller annat sätt kvar i mitt liv och det är jag väldigt glad över!

Jag kom till Hudiksvall i fredags tillsammans med Andreas, Carla som min rumskompis heter hade då bott här en vecka innan så jag flyttade in i ett färdigt hem. Helgen bestod av mycket fest, skratt, bad, sol, pizza och tillslut med en storhandling och ett tårfyllt hejdå till min prins som åkte hem till Uppsala.
Nu sitter jag med ansiktsmask som gör att jag inte kan prata och planerar dagen. Blir ner på stan en sväng för att köpa lite kollegeblock och kolla på havet :) Mysigt.


RSS 2.0