Hudiksvall

Idag fick jag besked om en skola jag sökt i Hudiksvall. Socialpedagog blir man efter två år. Och jag kom in. NÄr jag hade intervjun via telefon ville jag såååå gärna. Idag när jag öppnade brevet och läste "Du har antagits till utbildningen och är välkommen till upprop" blev jag skiträdd! Men det  känns bra.. var ett tag inne på helt andra linjer men jag vet att jag vill jobba med männiksor och helst barn och med denna utbildning kan jag verkligen göra det.
Tre dagar i veckan är det. Onsdag-Fredag så jag behöver inte heller bo där jämt. perfekt!

Ludvikafest i helgen, var trevligt. I torsdags träffade jag mina haggekillar och fick lära mig en del intressanta saker :) Sedan blev det lite öl med Jennie. Fredag kom äntligen Andreas hem till Ludvika och han hade med sig en kompis. Tog det lungt i fredags för lördagen spenderade vi i Kyrkviken i Grängesberg. Så mysigt och fint att ligga där och slappa. Hade gjort en massa picknick och hade med oss lite att läsa. Efter en varm dag på stranden åkte vi på grillfest hos Malin i Persbo innan vi åkte in till stan.

Igår söndag blev en till slappdag på stranden, då i hagge innan vi på kvällen tog kanoten och for ut till näckön där vi grillade korv och halloumi. Svenska sommaren är det bästa som finns!! :)

Nu ska jag gå och lägga mig, har nyss varit ute på en promenad.

sov gott

Hudiksvall imorgon .

Vilket väder det varit idag. Vaknade kl 10 och ringde Tobias remes på en gång, vi hade bestämt att vi skulle ses idag,
Jag for till Benne och matade mina katter som bor där medan jag är hemma och sedan lämnade jag och Tobias av Alva vid Vilmoren där mamma å morfar höll på att måla. eller morfar sorterade spikar och mamma målade :)
Det kommer bli så fint därute. Lite ny färg och lite fix inne så.

Efter det åkte vi till Flogberget där Fredrik Remes har ett gastronomiskt fik i de gamla husetm där uppe. Fikat och maten var hur gott som helst. Fredrik gör nästan allt från grunden och hans uppläggningar är helt fantastiska. Inte som ett vanligt fik precis. Dit måste ni verkligen åka tycker jag. öppet 12-17 varje dag i sommar. På  www.remes.se kan ni läsa mer om gastronomi och vad han pysslar med.
Vi stannade några timmar. var så mysigt att sitta under träden å dricka gammaldags sockerdricka och jordgubbar med vitchokladmousse och prata med pojkarna remes. till slut blev vi så varma så jag och tobbe bestämde oss för att åka till risingsbo för att bada. Det var SVINkallt i vattnet men idag tog jag iallafall mitt första(supersnabba) dopp! :D

Nu har jag precis setet ute på verandan med mamma och grannen Maria och hört Maria berätta sin livshistoria. Hon är från Polen och hade det ganska tufft innan hon äntligen fick flytta til Ludvika till sin man.

Jobbade på akropolis igår. lite träning innan jag ska jobba på Ludvikafesten. lite trist bara att jobba nu när det är så fint väder. Imorgon ska jag sitta i en bil eller på ett tåg hela dagen då jag ska till hudiksvall på en intervju om en utbildning. Ska bli spännande men att sitta på ett tåg elelr bil i nästan 8 timmar bli ingen hit.

Dax att sova nu!
God natt.

 

Så var midsommar över

Har haft en underbar helg hemma i Dalarna med goa vänner, god mat och dricka.
Midsommarafton började hemma hos morbror med sommarmiddag och roliga snapsvisor innan jag och Andreas åkte till Knutsbo för att festa med Monica, Lisa, Jennie och Sanna. Trodde det skulle vara mycket folk men icke. Kul hade vi dock ändå =) Senare åkte vi hem till Hagge och passa då på att hälsa på grabbarna med. Gick upp till Patrik och hälsade på hans familj. hur kul som helst att träffas. Såg också min gamla katt Vilma.. Så lik Tova och Milla.

Cyklade hem därifårn efter att Andreas setat och nickat i soffan ett tag och somnade gott i systers säng.
Midsommardagen firades hemma hos Jessica och sedan  åkte vi till Gladtjärn och festade där hela natten. har inte skrattat så mycket på länge:)
Bilderna från helgen har precis åkt till Uppsala med Andreas så får lägga in dom nästa helg eller så när han kommer tillbaka hit. Saknar honom redan.. känns så konstigt att vara ifrån honom. Min finaste!

Nu ska jag äta grillad lax, kött, färskpotatis å sallad. Mums!


RSS 2.0